Deventer- Op zaterdag 30 oktober ontving Korfbalvereniging Devinco, voorafgaand aan de laatste veldwedstrijd, de Koninklijke Erepenning uit handen van locoburgemeester Rob de Geest.

Op 3 november 2019 bestond de vereniging 100 jaar.  Eerder kon de erepenning niet worden uitgereikt vanwege de maatregelen in verband met het coronavirus. Nu, bij het 102 jarig bestaan van de vereniging kan dit wel.

Korfbalvereniging Devinco is een actief onderdeel van de Deventer sportgemeenschap. Zo organiseert zij het schoolkorfbaltoernooi zodat elk kind kan kennismaken met de sport.

Korfbal wordt aangeboden op alle niveaus. Ook voor sporters met een beperking. Samen met de Deventer Sportploeg en het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond, biedt Devinco sinds 2011 G-korfbal aan.

Over de Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een ereteken voor (sport)verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger. Alleen Koning Willem-Alexander kan de Erepenning toekennen.