Bathmen –  Op 5 september 2015 wordt de 27e editie van de Bathmense Kunstmarkt gehouden.

In de loop der jaren is de kunstmarkt uitgegroeid tot een bekende trekpleister in Bathmen en weide omgeving. Omdat er een hoge kwaliteit van de kunstenaars wordt nagestreefd, zal het doel van de Bathmense Kunstmarkt ruimschoots worden gehaald, nl. een kunstevenement te organiseren dat voor iedereen toegankelijk is en cultuur dichter bij de mensen brengt. Er wordt de bezoekers ook na 26 keer veel nieuwe en verrassende kunst aangeboden (toegang gratis).

Er wordt door de leden van de kunstmarktcommissie en alle vrijwilligers veel aandacht besteed aan het op peil houden van de reputatie van de kunstmarkt door het hele jaar door alert te zijn op kwaliteit en vernieuwing. Meer dan tweemaal het aantal aanmeldingen van deelnemers is daar het resultaat van, er moeten dan vaak moeilijke afwegingen en keuzes gemaakt worden.

Dit jaar bijvoorbeeld is een interessante aanvulling op de bestaande kunstenaars de bekende Nederlandse couturier Bas van Loo. De hele dag zal de topdesigner met vier modellen een doorlopende modeshow geven.

Ook zal de veelbelovende 21-jarige Kim Wiggers uit Raalte haar surrealistische schilderijen laten zien. En er zijn levensgrote vrouwenfiguren van keramiek van de Spaanse Paz Sanz Fle. De rij wordt aangevuld door Carla Thierry uit Deventer met klankinstallaties uit hout en messing; en Rob Maris uit Ugchelen (nazaat van de beroemde Maris – schilderfamilie) zal beeldhouwwerken en glasobjecten laten zien. En natuurlijk de winnares van de Juryprijs van vorig jaar José Bastiaensen met haar prachtige glazen objecten. In de kerk toont onder meer Sebastiaan Brinkhorst uit Vorden zijn bijzondere bronzen beelden.

Ook voor kinderen genoeg te doen: Marjan van der Meulen  van De Wiekslag uit Bathmen verzorgt de hele dag creatieve kinderactiviteiten.

Wegens succes zorgt de Big Band uit Apeldoorn voor de nodige muzikale opluistering en de schoolkinderen van groep  7 en 8 zullen voor u zingen. Evenals het Bathmense Koor Close Company met zang.

De Bathmense Kunstmarkt op 5 september 2015 is zeker de moeite van uw bezoek waard!