Deventer – Bij het slotdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen zijn alle 12 lijsttrekkers aanwezig. Zij gaan aan de hand van actuele thema’s met elkaar in debat. De avond is op maandag 16 maart in de Deventer Schouwburg. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Het slotdebat start om 20 uur en duurt tot 22 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open. De politieke partijen zijn voor het debat aanwezig in de foyer met een informatiestand. Debatleider is oud NOS-correspondent Paul Sneijder. Het debat wordt live uitgezonden op www.jijenoverijssel.nl/slotdebat

Thema’s

Er zijn 8 thema’s waar de lijstrekkers over debatteren: cultuur, openbaar vervoer, natuur en platteland, innovatie en onderwijs, leegstand detailhandel, fusie provincies, infrastructuur en de tweedeling in de samenleving.

Overijssel Kiest

Inwoners van Overijssel kiezen op 18 maart de 47 leden van de Provinciale Staten. Door te stemmen hebben zij invloed op de toekomst van de provincie. De politieke partijen zijn op maandag 20 maart met informatiestands aanwezig.