Deventer- Op 2 en 3 februari aanstaande organiseert Cleantech Regio Stedendriehoek voor de tweede keer het congres Cleantech Tomorrow, waarbij schone technologie voor het bedrijfsleven, de overheid en burgers centraal staat. Auping levert hier een bijdrage aan door kennis te delen en door een pitch uit te schrijven voor studenten.
De Stedendriehoek wil zich onder de vlag ‘Cleantech Regio’ profileren tegenover andere regio’s als het gaat om innovatie en duurzaamheid. Na het succesvolle congres van vorig jaar heeft Cleantech Regio Stedendriehoek besloten om het dit jaar opnieuw te organiseren.

Kijkje in de keuken van Auping
Tijdens Cleantech Tomorrow delen diverse gastsprekers hun ervaringen met onder andere hergebruik van grondstoffen, het terugwinnen van energie en het investeren in biomaterialen. Als onderdeel van het programma vinden er bedrijfsbezoeken plaats aan een vijftal Cleantechbedrijven, waaronder Circulus-Berkel in Apeldoorn, het Cleantech Center in Zutphen en Auping in Deventer.

Ontwerp een levensfase bestendig bed
Naast het bedrijfsbezoek draagt Auping ook bij aan het congres door het uitschrijven van de “Cleantech battle”. Een groep van vier à vijf studenten wordt uitgedaagd om een levensfase bestendig bed te ontwerpen. De resultaten van deze battle worden op 2 februari tijdens het congres gepresenteerd. De beste drie ontwerpen gaan door naar de finale op 3 februari.