Het einde van de zomer nadert en het is weer tijd voor de diverse dorpsfeesten in de gemeente Voorst. Voor jongeren zijn dat momenten waarop ze eerder in de verleiding kunnen komen om alcohol te drinken. Als ouder wil je niet dat je kind al op jonge leeftijd met alcohol in aanraking komt. Opwww.hoepakjijdataan.nl vindt u informatie en tips.

Blijf consequent
Het is belangrijk dat u consequent regels blijft stellen. Ook als uw kind naar een festival, evenement, examenfeestje of (voor het eerst) zonder ouders op vakantie gaat. U wilt toch ook dat uw kind met een gezond stel hersens opgroeit? Daarnaast geldt sinds 2013 de regel dat jongeren onder de 18 jaar, die alcohol bij zich hebben, strafbaar zijn en een boete kunnen krijgen. De leeftijd voor kopen en bezit is 18 jaar geworden vanwege het uitgaansgeweld, opnames in ziekenhuizen door comazuipen en bovendien de schadelijkheid van alcohol op de hersenontwikkeling van jongeren.

Tips
* Spreek van tevoren samen af dat uw kind niet drinkt tijdens het examenfeest, festival en vakantie
* Examenfeest thuis? Maak samen alcoholvrije cocktails! www.happydrinks.nl
* Blijkt bij thuiskomst dat uw kind toch gedronken heeft? Bespreek dit de volgende dag op een rustig moment en geef hierbij duidelijk aan dat u niet wilt dat uw kind drinkt.

Meer informatie
Op www.cjgvoorst.nl (via puber, gezondheid en voeding, genotmiddelen, drank) staan eerder verschenen nieuwsberichten met tips over alcohol en jongeren van 15, 16 of 17 jaar.