Deventer – In alle vroegte is vanmorgen de vernieuwde ondergrondse fietsenstalling in gebruik genomen. De eerste fietser heeft kort na 5.15 uur zijn fiets geparkeerd. De stalling is nog niet helemaal klaar. Stapsgewijs wordt de stalling in gebruik genomen. Op woensdag 16 december is de hele stalling klaar.

Medewerkers van ProRail, Gemeente Deventer, Hegeman en de Fietsersbond waren in alle vroegte aanwezig om de eerste fietser te verwelkomen met een bos bloemen. Voor de overige vroege vogels was er een lekkere verrassing.

Meer gemak
De nieuwe stalling heeft een betere in- en uitgang, zodat reizigers makkelijker met hun fiets de stalling in kunnen. Daarnaast is de capaciteit drie keer zo groot geworden. De hellingbaan gaat pas half december open. Deze wordt nu nog gebruikt voor de aanvoerroute van de fietsrekken. Fietsers kunnen tot die tijd de stalling bereiken via de trap aan de Stationsstraat.

Stalling Rijsterborgherpark
De tijdelijke fietsenstalling in het Rijsterborgherpark is vanaf vandaag dicht. Fietsen die er nog staan worden verplaatst naar het fietsdepot aan de Diepenveenseweg. Deze kunnen voor een bedrag van €15 weer worden opgehaald. De rekken uit de Rijsterborgherpark gaan naar de nieuwe stalling. De stalling op de Gedempte gracht voor de Leeuwenbrug blijft tot half december nog open.