Deventer- De drie Kwartiermakers die in opdracht van Woonbedrijf ieder1 belast zijn met het oprichten van een nieuwe, onafhankelijke huurdersorganisatie, zijn met de selectie van een naam weer een stap dichterbij hun einddoel: op 1 april 2016 gaat ‘BIJ1’ van start.

BIJ1 wordt het platform door en voor huurders dat, conform de Overlegwet, de officiële gesprekspartner op beleidsniveau zal zijn voor Woonbedrijf ieder1. Om een naam te kiezen, die door alle huurders van Woonbedrijf ieder1 gedragen wordt, hadden de Kwartiermakers een prijsvraag uitgeschreven.

Huurders zijn enthousiast aan de slag gegaan en de Kwartiermakers zagen mooie inzendingen binnenkomen. De criteria tot het kiezen van een passende naam waren: dekt het de lading en ligt het lekker in het gehoor? Uiteindelijk werd unaniem gekozen voor ‘BIJ1’, de inzending van de Zutphense Tamar Hengeveld en haar partner Xander Diesveld. Tamar en Xander motiveerden hun inzending als volgt: “BIJ1 heeft een natuurlijkklinkende link met de naam ‘Woonbedrijf ieder1’. Ze moeten per slot van rekening toch nauw samenwerken. Het zegt ook iets over het samen optrekken van huurders. Huurders BIJ1 staan samen sterk. Toen we de naam eenmaal bedacht hadden, wisten we het: dit móet ‘m zijn!”

Op 24 november jl. overhandigde Kwartiermaker Ron Duivelaar (voorzitter a.i.) een bos bloemen en een waardebon aan Tamar. Ron: “Wij zijn erg blij met de immer groeiende betrokkenheid van huurders. Het is belangrijk om huurdersorganisatie BIJ1 op de kaart te zetten. Constructieve inbreng van huurders is daarbij onmisbaar!” Tegelijkertijd met het bekendmaken van de naam BIJ1, is ook het logo onthuld.

De komende tijd gaan de Kwartiermakers verder met hun activiteiten, waaronder het zoeken naar enthousiaste bestuurs- en kamerleden, die 1 april 2016 het stokje van de Kwartiermakers gaan overnemen. Huurders kunnen nu ook al meelopen en ideeën inbrengen via input@huurdersinbreng.nl

Onthulling naam BIJ1