Deventer- Het Deventer Ziekenhuis doet het ook dit jaar bovengemiddeld goed in het jaarlijkse onderzoek van weekblad Elsevier naar de beste ziekenhuizen van Nederland.

Net als vorig jaar krijgen de medische zorg en patiëntgerichtheid in Deventer 3 bollen van het weekblad. Samen zorgen ze voor een eindoordeel op datzelfde niveau. Elsevier maakte ook een lijst ziekenhuizen met een sterke financiële positie. Daarin neemt het Deventer Ziekenhuis met enkele andere instellingen een toppositie in.

Verdere stappen

Bestuursvoorzitter Gita Gallé is verheugd met de goede positie in het jaarlijkse onderzoek van de beste ziekenhuizen. “Het toont aan dat onze inspanningen op het gebied van de kwaliteit in

medische en persoonsgerichte zorg hun vruchten afwerpen. Volgend jaar hopen we op deze deelgebieden overigens nog verdere stappen voorwaarts te maken om van een 8 een 9 te maken.

Het onderzoek van weekblad Elsevier wordt jaarlijks uitgevoerd met medewerking van SiRm. Om tot een oordeel te komen, waardeert dit onderzoeksbureau o.a. de kwaliteitsindicatoren voor medische zorg en patiëntgerichtheid die voor ziekenhuizen gelden. Het onderzoek van Elsevier geeft een indruk van de kwaliteit van ziekenhuizen in Nederland.

dz-logo