Deventer- Na de succesvolle eerste editie van Foodtruck Festival Stoer Voer vorig jaar, komt Stoer Voer dit jaar terug. De gezelligheid van de tweede zomereditie van Stoer Voer is te vinden in maar liefst drie steden. De aftrap is in Deventer op 17, 18 en 19 juni waarna ze op 25 en 26 juni de trucks in Enschede binnen rijden en op 1, 2 en 3 juli in Hengelo afsluiten. De beste en stoerste foodtrucks van Nederland komen op Stoer Voer om jou de nieuwste foodtrends te laten beleven. Naast de beste food & drinks is er dit jaar nog meer te doen: van een artiestenpodium tot aan een streekmarkt.

Dit jaar rollen zo’n 25 foodtrucks de drie steden Hengelo, Enschede en Deventer binnen om bezoekers een heerlijke dag te bezorgen met lekker eten, drinken en veel gezelligheid. Stoer Voer staat voor eten dat prikkelt en verrast. Eten dat bovendien duurzaam, eerlijk en biologisch is. Ook dit jaar worden er in de keukentjes van de foodtrucks de lekkerste gerechten bereid, van heerlijk vegetarisch tot meesterlijke burgers, van frozen yoghurt tot de beste hotdogs van Nederland. Bezoekers kunnen onder meer genieten van Holy Pasta, Barbecue kampioenen en ‘geflipte’ biologische kippen met huisgemaakte sauzen.

Stoer Voer zal naast de culinaire beleving de bezoekers ook cultureel laten genieten en informeren. Het informeren rondom het thema ‘eetbeleving’ komt terug in workshops over lokaal geproduceerde producten. Naast Gulpener komt ook een lokale bierbrouwer een proeverij houden. Ook aan de kids is gedacht met een ingerichte Kids area, zodat het hele gezin kan genieten van een uitje naar Stoer Voer. Op cultureel gebied laten artiesten hun kunsten zien en horen, is er een streekmarkt ingericht en kun je langs de barber gaan. Uniek in deze editie is het pop-up restaurant waar bezoekers vooraf een plekje kunnen reserveren.