Deventer- Na het gedeelte tussen de Industrieweg en het Pothoofd wordt ook het gedeelte van de Mr. H.F. De Boerlaan tussen de Industrieweg en de Verlengde Kazernestraat opgeknapt. Door een aanbestedingsvoordeel in de 1e fase, is er geld beschikbaar om ook dit deel van de Mr. De Boerlaan te verbeteren.

Het college heeft in mei 2014 besloten bij een aanbestedingsvoordeel te onderzoeken of het mogelijk is om het andere gedeelte van de Mr. De Boerlaan ook aan te pakken. In verband met de werkzaamheden gaat de weg eind april opnieuw enkele maanden dicht.

1e fase

In 2014 is gestart met de 1e fase van de Mr. De Boerlaan, tussen de kruising met het Pothoofd en de Industrieweg. Dat was nodig omdat de weg op een aantal plekken slecht was, de riolering aan vervanging toe was en de bomen in slechte staat verkeerden. Ook kreeg de Mr. De Boerlaan een nieuwe inrichting.

2e fase

De 2e fase wordt voor zover mogelijk op dezelfde manier ingericht als de1e fase. Het fiets- en voetpad en de bomenlaan worden doorgetrokken. Ook in de middenberm komen bomen te staan. Verder worden de riolering en de bestrating vervangen.

Planning

De aanpak van het 2e gedeelte van de Mr. De Boerlaan start eind april, nadat de werkzaamheden aan de Welle zijn afgerond. Om overlast te beperken en de verkeersdoorstroom te bevorderen, stemt de gemeente de werkzaamheden aan wegen zoveel mogelijk op elkaar af.

Aanbestedingsvoordeel

De aanpak van het 2e gedeelte is mogelijk door een aanbestedingsvoordeel in de 1e fase en het goedkoper uitvallen van de werkzaamheden aan de Ceintuurbaan. De subsidie van de provincie Overijssel blijft beschikbaar indien de gemeente de 2e fase op korte termijn uitvoert.