Deventer, 19 februari 2016 – Voor de klanten van de wasstraat onzichtbaar, maar zeker niet onbelangrijk. Dat zijn de 456, sinds deze week geplaatste, zonnepanelen op het dak van Matz Carwash aan de Hanzeweg in Deventer. Matz maakt hiermee de volgende stap in hun werkwijze van duurzaam ondernemen.

In 2012 opende Matz Carwash in Deventer haar deuren en sinds de opening ligt de focus bij Matz op het verzorgen van auto’s met zo min mogelijk gevolgen voor het milieu. Zo wordt het afvalwater na een wasbeurt opgevangen, gefilterd en voor 95% gerecycled. De ontstane slib en schadelijke stoffen voor het milieu worden opgeslagen in de slibopvang en afgevoerd.

Carwashmanager Martin Kniest: “Onze  werkwijze draagt bij aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ik kan met trots zeggen dat de zonnepanelen hierin een grote bijdrage leveren. We hopen hierin een voorbeeld te mogen zijn voor andere ondernemers.”

De toekomstwens van Kniest is om de wasstraat circulair te maken. De producten die gebruikt worden voor het autowassen moeten kunnen worden teruggeven aan de natuur. Dit gebeurt al door het water, welke uit een bron komt, gezuiverd terug te geven.

Het water dat tijdens het wasproces wordt gebruikt is geen leidingwater en wordt op een natuurlijke manier voorbereid om auto’s mee te kunnen wassen.

Ook worden er biologisch afbreekbare shampoos gebruikt en het afval wordt verantwoord verwerkt of gerecycled.

 

matzcarwash-fullscreen

 zonnepanelen op het dak van Matz Carwash

Naast de service die Matz biedt, zoals gratis kunnen stofzuigen, bandenspanning meten en bijvullen, willen ze ook graag transparant zijn over de werkwijze in de wasstraat. Dit doen ze door binnenkort open dagen te houden met een kijkje achter de schermen van de dan duurzaamste wasstraat van de regio.