Deventer- Zozijn heeft op donderdag 26 november 2020 Ter Steege Bouw Vastgoed opdracht gegeven om binnen de herontwikkeling van het huidige Auping terrein in Deventer een nieuwe duurzame woon- en dagbestedingslocatie te realiseren, waar 36 cliënten van Zozijn gaan wonen. De bewoners zijn mensen met een verstandelijke beperking. Een deel van de bewoners woont nu al bij Zozijn in Deventer op andere locaties. Door het samenvoegen van deze locaties op een nieuwe ontstaat voor Zozijn de mogelijkheid om nog beter maatwerk voor elke cliënt te leveren. De cliënten hebben namelijk een verschillende begeleidingsbehoefte: van meer zelfstandig wonen en begeleiding op afstand tot groepswonen met veel nabijheid van een begeleider.

De 36 woonvoorzieningen zijn verdeeld over drie woonlagen en het gebouw krijgt de uitstraling van het voormalig kantoorpand van Auping. Elke bewoner krijgt een eigen woon-slaapkamer met eigen badkamer en elke groep van bewoners heeft daarnaast een gemeenschappelijke huiskamer. In het gebouw worden mogelijkheden geboden voor dagbesteding voor de cliënten. Het bijzondere aan dit gebouw is dat dit een gebouw wordt zonder gasaansluiting of wordt aangesloten op een warmte netwerk. De benodigde warmte en het warmwater wordt zelfstandig binnen het gebouw opgewekt, dit betekent dat er extra veel zonnepanelen worden toegepast. Het wordt daarmee echt een duurzaam gebouw dat Zozijn ook weer verder helpt in haar ambitie om te komen 0% CO2 uitstoot in 2050.

Naar verwachting kunnen de bewoners na de zomer van 2022 verhuizen naar hun nieuwe woonvoorziening, een en ander is nog wel afhankelijk van het verkrijgen van de benodigde vergunningen.

Er zijn enkele plaatsen vrij. Heeft u interesse? Neem voor meer informatie contact op met manager wonen Jacquelien van Brink 06-51408781.