Schalkhaar – Vanaf vandaag is in Overijssel ‘Code Oranje’ van kracht in verband met aanhoudende droogte. Dat houdt in dat alle verleende stookontheffingen zijn ingetrokken! Ook die voor het paasvuur van Schalkhaar. Het paasvuur gaat daardoor zondag NIET door.

Voor paasvuren kan een gemeente weliswaar een uitzondering maken als aan bepaalde (veiligheids)voorwaarden wordt voldaan, maar de gemeente Deventer heeft de organisatoren vanochtend laten weten dat het paasvuur in Schalkhaar komende zondag NIET door kan gaan.

‘Ook al was er – ondanks Code Oranje – wel toestemming geweest voor het paasvuur, dan nog hadden we door de scherpere veiligheidsvoorwaarden als organisatie zelf besloten het paasvuur af te gelasten’, meldt Rob Slinkman. ‘We willen geen enkel risico nemen.’

De gemeente komt nog met een voorstel voor een alternatieve datum. Zodra hierover meer bekend is, zal de organisatie hierover via de diverse kanalen als Twitter en Facebook informatie verstrekken. Hoe dan ook: zondag 31 maart 2013 gaat het paasvuur in Schalkhaar NIET door. Zegt het voort!

BRON: @paasvuur7433 en http://www.schalkhaar.nu