Deventer – Julian Pot van Hegeman Beton- en Industriebouw leidde de bouw van de nieuwe fietsenstalling. Mooi werk, vindt hij.

“Er zit alles op en aan wat je maar kunt bedenken. Slopen, bouwen, grondwater waar je rekening mee moet houden, aan- en afvoeren van bouwmaterialen, de verkeersstromen. Hier bij het station is het altijd druk. En je hebt weinig ruimte op de bouwplaats. Dus je moet goede afspraken met leveranciers hebben, zodat je je transporten voor 7 uur ’s ochtends al hebt gehad, buiten de spits. Het publiek moet veilig van en naar het station kunnen komen. En ook de hinder voor het verkeer moet beperkt blijven. Dat regelen we allemaal voor iedere bouwfase opnieuw in een verkeersplan, in samenspraak met de gemeente.”

Samenwerking
“Verder zijn er nogal wat partijen die je mee moet krijgen. Omwonenden zijn er hier minder; ik bedoel nu vooral commerciële partijen zoals Plaza. Daar heb ik prima mee samengewerkt. Als er bijvoorbeeld in het weekend een hek is omgewaaid, dan krijg ik meteen een telefoontje.”

Kijkers
“Het meeste publiek rent hier gewoon langs, afgezien van een vaste kern van kijkers op de Leeuwenbrug. Ik zag ze bijna dagelijks. Een enkele keer komt iemand wat vragen, of het nog lang duurt bijvoorbeeld. Dat was toen ruwbouw klaar was en je een tijd lang alleen die zandvlakte zag. Maar binnen waren wij bezig met afbouwen: coaten van wanden en vloeren, glaspuien inbouwen, elektra aanleggen, trappen maken plus het stalen leuningwerk en nog veel meer. Het resultaat is te zien in december!”