Deventer- Het Rode Kruis helpt wereldwijd, maar wij staan ook klaar bij evenementen en incidenten in jouw straat, wijk of dorp in de gemeente Deventer. Sta jij ook altijd klaar voor anderen? Ben je niet bang voor wat bloed en weet je van aanpakken? Help ons dan helpen en word evenementenhulpverlener. In ruil voor jouw tijd krijg je van ons de uitgebreide EHBO-cursus. Die start op 7 januari 2020 om 19.30 uur in Deventer en duurt tien weken.

Na afloop van de cursus kun je een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand van het slachtoffer beoordelen, reanimeren en een AED gebruiken. Je leert wat je moet doen bij letsel zoals huidwonden, bloedingen en bij brandwonden. Ook weet je na afloop meer over ziektes zoals diabetes en epilepsie. En je weet wat je moet doen als er tijdens een evenement sprake is van onderkoeling of hitteletsel. In de cursus leer je ook hoe je levens kunt redden bij zwaar letsel zoals een geamputeerd lichaamsdeel.

Als je de cursus met goed gevolg hebt afgelegd, ontvang je een Europees erkend Rode Kruis certificaat (EFAC, 2 jaar geldig) en een EHBO-pasje. Als je hulpverlener van het Rode Kruis wordt, stopt het daar niet. Regelmatig komt de groep Rode Kruisers in Deventer samen voor herhalingslessen en praktijkoefeningen.

Ervaring doe je op tijdens evenementen. Je kunt zelf aangeven wanneer je kunt helpen. Die evenementen zijn in en rond Deventer, maar nadat je ervaring hebt opgedaan ben je ook welkom op andere evenementen in Nederland. Zoals de Dam-tot-Damloop, de Vierdaagse van Nijmegen of de Zwarte Cross.

Alles is leuker met vrienden! Geef je op met mensen die je kent en volg de cursus samen. Dan kun je later ook samen helpen op evenementen.

Heb je al een geldig EHBO-diploma? Ook dan ben je van harte welkom bij het Rode Kruis Deventer. In ruil voor je tijd verzorgen wij je herhalingslessen.

Geïnteresseerd? Mail dan naar evenementenhulp.deventer@rodekruis.nl.

Afbeeldingsresultaat voor rode kruis ehbo"