RaalteOp zondag 24 november organiseert de Kettlebellsport bond Nederland (KSBN) voor de 8e keer het Nederlands Kampioenschap Kettlebellsport. Het evenement vindt plaats bij Vital Centre in Raalte. Tijdens een wedstrijd van de oorspronkelijk uit Rusland komende sport, tillen atleten één of twee kettlebells (een gietijzeren gewicht met een handvat) zo vaak mogelijk boven het hoofd in 10 minuten. Het is de ultieme combinatie tussen cardio en kracht. Omdat het gewicht van de kettlebell en de intensiteit van de trainingen gemakkelijk aangepast kan worden is kettlebellsport geschikt voor iedereen. Hierdoor groeit de sport snel in populariteit.

Tijdens het NK strijden de beste Nederlandse atleten in de A-klasse voor de titel Nederlands kampioen in drie verschillende onderdelen. In de B-klasse wordt er door nieuwere aanwas gestreden voor een medaille. De A- en B-klasse onderscheiden zich van elkaar door het gewicht van de kettlebell, maar ongeacht het gewicht blijft het 10 minuten vasthouden van één of twee kettlebells een hele prestatie. Dit is niet alleen fysiek, maar zeker ook mentaal.

Nieuwsgierig geworden? Het Nederlands Kampioenschap is gratis bij te wonen voor publiek. De eerste atleten beginnen rond 11.00 uur en het duurt tot ongeveer 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom! Meer informatie is te vinden op de website van de KSBN: www.ksbn.nl

De KSBN is in 2012 opgericht met als doel de kettlebellsport in Nederland te introduceren en de breedtegroei hiervan te bevorderen. Daarnaast biedt de KSBN ondersteuning bij het ontwikkelen van topatleten en trainers en door een platform te bieden voor professionele competitie, waarvan het NK een voorbeeld is.

Website KSBN: www.ksbn.nl

Instagram: @kettlebellsportbond

Facebook: facebook.com/kettlebellsport-bond

Website locatie: www.vitalcentre.nl