Deventer – Nu Go Ahead Eagles start met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen in de Eredivisie gaat ook de stichting Niet te Kraken haar activiteiten starten. De stichting is genoemd naar de woorden uit het bekende lied uit de jaren zestig dat voorafgaand aan elke thuiswedstrijd van GA Eagles wordt gedraaid en voert de beeltenis van de legendarische Go-Ahead- en Oranje-keeper Leo Halle in haar logo.

De stichting Niet te Kraken is officieel opgericht op 11 april van dit jaar. Het doel van de stichting is het onderzoeken en presenteren van de geschiedenis en het cultureel erfgoed van DVV Go-Ahead en GA Eagles. Ons uiteindelijke streven is om, op termijn, te komen tot een volwaardig museum waarin de geschiedenis van Go-Ahead en GA Eagles ook daadwerkelijk te zien is. Niet te Kraken heeft voor dit doel de goedkeuring van zowel GA Eagles als de amateurtak en moedervereniging DVV Go-Ahead.

GA Eagles wil bij de geplande vernieuwbouw van het stadion proberen de mogelijkheid van een museum in het stadion in de planning mee te nemen. Dit betekent uiteraard dat een “echt” museum wel een kwestie van langere adem is.

Niet te Kraken is echter ook bezig de geschiedenis van Go-Ahead (Eagles) digitaal te presenteren en toegankelijk te maken. Daarvoor is vanaf vandaag de website www.niettekraken.nl in de lucht. Die toont nu een eerste historisch overzicht (tijdlijn) van de clubgeschiedenis tot 1971. De bedoeling is dat deze site permanent wordt uitgebreid met bijvoorbeeld statistieken, foto’s, filmpjes en andere informatie over club en spelers. Zo wordt de unieke en rijke historie van de club geleidelijk aan steeds zichtbaarder voor het publiek.

Verder heeft Niet te Kraken sinds kort een eigen archief- en werkruimte in het Larenstein-gebouw van GA Eagles. Daar wordt een archief opgebouwd met informatie en voorwerpen die betrekking hebben op Go-Ahead en GA Eagles. Iedereen (verzamelaars, oud-spelers en anderen) die spullen voor het archief of het (toekomstige) museum beschikbaar wil stellen (fysiek dan wel digitaal) kan dat laten weten via info@niettekraken.nl. Samen met de Deventer bevolking en Go-Ahead (Eagles)-supporters en (oud-)spelers moet het museum er komen!NTK-shirtOm de stichting te helpen haar doel te verwezenlijken is een Comité van Aanbeveling gevormd met bekende namen uit de Go-Ahead (Eagles)-historie. Leden van dat comité zijn Ben Halle (zoon van Leo Halle), de oud-spelers en internationals Bert van Marwijk, Dick Schneider, René Eijkelkamp, Paul Bosvelt en Jan Kromkamp alsmede GA Eagles-teammanager Adrie Steenbergen. Daarmee denken we alle perioden uit de clubgeschiedenis vertegenwoordigd te hebben door mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld bij Go-Ahead (Eagles) en in het Nederlandse en zelfs internationale voetbal.

Wie de stichting ook wil steunen kan donateur worden voor het geringe bedrag van € 10,00 per jaar. Aanmelden kan via info@niettekraken.nl en door het bedrag van € 10,00 over te maken op bankrekening NL30 RABO 0181 6126 15. Een vrijwillige hogere donatie is uiteraard toegestaan.
Daarnaast bieden wij voor bedrijven diverse sponsorpakketten aan die zijn te vinden op onze website.

Als donateur krijgt u enkele malen per jaar een nieuwsbrief en een korting op artikelen die de stichting zal uitbrengen of activiteiten die ze zal organiseren. Het eerste artikel is een Niet te Kraken-T-shirt, dat vanaf heden te koop is. Bovendien ontvangen alle donateurs een speciale Niet te Kraken-speld met het logo. Deze is alleen bestemd voor donateurs en zal niet los te koop zijn.

Het bestuur van de stichting Niet te Kraken wordt gevormd door Herman Starink (voorzitter), Peter van den Boom (secretaris), Roel Overmeen (penningmeester), Edgar Overmeen (commerciële zaken) en Edward Rondhuisontwerp  niet te kraken logo