Deventer – Het zijn lastige tijden voor diverse sectoren in de economie en ook een groot deel van de winkels heeft hier last van. Veel winkels zijn voorlopig gesloten. Naast de economische schade is het voor de consument vaak lastig, omdat men niet naar de lokale winkels toe kan.

De winkeliersvereniging van winkelcentrum Colmschate heeft daar een oplossing voor bedacht: een collectieve webshop voor de winkels in het gelijknamige winkelcentrum:  www.webshopcolmschate.nl

Gratis bezorging
Via de website kun je makkelijk doorklikken naar webshops van jouw favoriete zaken, maar in de webshop vind je producten van diverse winkels van het winkelcentrum. Die kun bekijken, bestellen en gelijk afrekenen. De winkelier komt het bestelde product in veel gevallen zelf bij je afleveren, binnen 2 werkdagen. En bezorgen in Deventer, Schalkhaar en Bathmen is helemaal gratis.
Winkeliers helpen
De webshop moest er komen, is de mening van centrummanager Alex Hogeslag. “Normaal gesproken moeten wij het hebben van de winkels zelf. Daar hebben we een prachtig winkelcentrum voor. Maar nu valt het allemaal anders, nu alleen de noodzakelijke winkels open mogen zijn. Niet iedere winkel is even goed voorbereid om digitaal te gaan, daar proberen we ze een klein beetje mee te helpen. Op deze collectieve webshop kunnen zij zich laten zien, in de hoop dat ze zo toch nog wat kunnen verkopen.”

Druppel op een gloeiende plaat
Het is goed om te zien hoe trouw sommige klanten zijn. Er wordt echt lokaal gekocht, soms door de winkel te bellen, soms na ‘window-shopping’ of soms nadat ze iets interessants hebben gezien op social media. De nieuwe webshop moet je als verlengstuk daarvan zien; een extra optie. Met het besef dat het een druppel op een gloeiende plaat is, maar alle druppels helpen wel íets,” aldus Hogeslag.

Koop lokaal
De centrummanager wil benadrukken dat lokaal kopen nu echt het verschil maakt. “We willen allemaal dat de winkelstraat blijft bestaan en dat de horeca overleeft, zodat we straks ook weer lekker een terrasje kunnen pakken. We kunnen er met ons allen voor zorgen dat het lukt. Blijf daarom trouw aan de zaken bij jou in de buurt. Samen kunnen we het verschil maken!”