Deventer – Agenten hebben maandagmorgen 9 november een 38-jarige man uit Deventer aangehouden. In een woning aan de Havezatelaan werd een geoogste hennepkwekerij gevonden waar vermoedelijk 850 planten hebben gestaan.

De woning kwam in beeld na een anonieme tip en onderzoek van de politie. Op de zolder van de woning stonden 850 potten waar eerst hennepplanten in hebben gezeten. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De energieleverancier legt vermoedelijk een naheffing op. De in het pand aanwezige man werd aangehouden en is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De potten en aangetroffen apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Hennepkwekerij: gevaar voor uw wijk!

Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen en maken de buurt onveilig. Een kwekerij kan schade en overlast veroorzaken door lekkages, stank en schimmelvorming. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. Bovendien kosten deze kwekerijen ons allen geld. Het illegaal stroom aftappen door henneptelers leidt tot een hogere energierekening voor iedereen, ook voor u.

Hoe herken ik een hennepkwekerij?

Er zijn verschillende signalen die op een hennepkwekerij in uw buurt of buurwoning kunnen wijzen:

– Warme en/of vochtige muren

– Non-stop zoemende of brommende geluiden

– Afgeplakte ramen, ramen en gordijnen die nooit open gaan

– Stankoverlast in de vorm van henneplucht

– Bouwwerkzaamheden en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen

– Stroomstoringen op het elektriciteitsnet, zoals knipperende lampen of schommelingen in de stroomsterkte

– Continue condensvorming op de ruiten

– Bewoners die nooit of heel kort op vaste tijdstippen thuis zijn in combinatie met één of meerdere van de bovenstaande signalen.

Meld het bij de politie!

Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt hennep wordt gekweekt? Aarzel dan niet en bel de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.4