Zutphen – De politie heeft mede dankzij getuigen op woensdag 2 april op de Tademastrat drie tieners uit Deventer aangehouden. Zij hadden in de stad diverse spullen gestolen.

De politie kreeg aan het eind van de middag een melding van een supermarkt aan de Polsbroek, dat men drie tieners had betrapt op winkeldiefstal. Het trio had de benen genomen en dankzij getuigen werd de vluchtrichting bekend.

De tieners werden in een speeltuintje aan de Tadamasingel aangetroffen. In eerste instantie wisten zij van niks tot dat een getuige een tas met een nieuwe, nog verpakte stylingkam in de bosjes vond. Het trio werd aangehouden voor verhoor.

Later op de avond kwam een buurtbewoner op het politiebureau. Hij had in de buurt waar het trio was aangehouden een tas met bijna 20 potjes oploskoffie aangetroffen. Toen de tieners hiermee werden geconfronteerd, bekenden zij de diefstal.

In verband met het onderzoek zijn zij in verzekering gesteld en ingesloten voor verder verhoor. De ouders zijn in kennis gesteld en de politie maakt proces-verbaal op.