Deventer- Ruim een week geleden is campagne Stop!DeBeloften.NU van start gegaan. Initiatiefnemer van deze campagne is Roel Moser (23): “Al enkele jaren hoor je in diverse stadions in Nederland negatieve geluiden over de aanwezigheid van de beloftenelftallen in de eerste divisie. Wat mij betreft is het tijd om kritisch te kijken naar de huidige opzet van de eerste divisie en deze naar goedkeuring van zowel clubs, supporters als de KNVB aan te passen.” Middels het verzamelen van handtekeningen tracht Moser het draagvlak voor dit initiatief in kaart te brengen.

De teller staat op dit moment op 6.900. “Nog een fractie van het totaal”, aldus Moser. “Voetbalminnend Nederland is enorm groot en we verwachten dat een redelijk deel hiervan tegen de huidige opzet van de eerste divisie is. Twee jaar geleden waren er slechts vier clubs die tegen de beloftenelftallen stemmen, maar we verwachten dat de huidige opzet meer tegenstanders heeft opgeleverd de afgelopen twee jaar.” Het eerste doel is om 10.000 handtekeningen te verzamelen, maar daar stopt het niet, zo geeft Moser aan. “Op dat moment begint de campagne pas echt. We zullen dan met diverse partijen in gesprek gaan om goede alternatieven te bedenken voor opzet van de eerste divisie. De alternatieven kunnen zowel met, als zonder beloften zijn. Het liefst zie ik een eerste divisie zonder beloften. Mocht dat niet haalbaar zijn, dan willen we strikte regels voor die beloften afdwingen.” Wanneer er goede alternatieven uitgewerkt zijn, zullen de alternatieven worden aangedragen aan de KNVB en zal het dialoog met de KNVB worden aangegaan.

“Ik wil op persoonlijke titel iedereen aanmoedigen om je stem te laten horen en de petitie te laten tekenen, want ook jij kan helpen de eerste divisie sportief en commercieel aantrekkelijker te maken!”

Je kunt de petitie tekenen op www.StopdeBeloften.NU