Zutphen- Vanochtend omstreeks 09.00 kregen de hulpdiensten een melding van een brand in basisschool de Berkel aan de Weerdslag in Zutphen.

Ter plaatse bleek de brand al dusdanig te zijn uitgebreid dat de brandweer direct opschaalde en meerdere korpsen ter plaatse vroeg. Er zijn brandweerwagens en personeel uit de gehele regio ingezet, waaronder ook uit Deventer. De brandweer uit Deventer assisteert met een hoogwerker en een groot watertransport.

Er is vrij snel opgeschaald naar GRIP 1. Dit houdt in dat de officieren van dienst (OVD/leidinggevenden) van de brandweer, politie, ambulance en bevolkingszorg bij elkaar komen voor gezamenlijk overleg. Op dit moment is er afgeschaald naar de gebruikelijke GRIP 0.

De geëvacueerde basisschoolkinderen zijn in eerste instantie naar de naastgelegen middelbare school begeleid. Even later is besloten ook de leerlingen en het personeel van die school ook te evacueren. Alle scholieren moesten hierna naar winkelcentrum De Brink toe waar ze werden opgevangen. Er is niemand gewond geraakt. De leerlingen zijn allemaal naar huis gestuurd.

Via NL-Alert is een bericht verspreid met het advies om uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten.
Het pand wordt als verloren beschouwd. De brandweer verwacht nog de gehele middag en avond bezig te zijn met nablussen.

Foto’s: Rogier van Dommelen