Deventer, Vandaag, 1 februari, start Brandweer IJsselland met de tweede regionale wervingscampagne ‘Maak jij het uit?’voor nieuwe brandweervrijwilligers. Dit jaar zoekt Brandweer IJsselland vrijwilligers voor de posten Balkbrug, Bergentheim, De Krim, Dedemsvaart, Deventer, Genemuiden, Giethoorn, Gramsbergen, Hardenberg, Heeten, IJsselmuiden, Kampen, Ommen, Oldemarkt, Olst, Raalte, Vollenhove, Welsum, Wesepe, Wijhe en Zwartsluis.

De succesvolle campagne van 2015 heeft veel nieuwe vrijwilligers opgebracht. Wegens het hoge aantal sollicitaties na deze campagne is er zelf een tussentijdse selectieronde geweest. Toch heeft de regio nog steeds een aantal nieuwe vrijwilligers nodig om 24 uur per dag paraat te kunnen staan. Net als de vorige campagne gaat het om een regionale werving, waar de verschillende posten hun eigen, lokale invulling aan geven.

Informatiebijeenkomst

Tijdens de werving voor brandweervrijwilligers zijn er ook informatiebijeenkomsten. Daar krijgen belangstellenden verdere informatie over het traject om vrijwilliger te worden, zowel over de selectie als de opleiding. Maar ook over wat het betekent om vrijwilliger te zijn, bijvoorbeeld welke vergoedingen een vrijwilliger krijgt, hoe ze verzekerd zijn en over de deelname aan de wekelijkse oefenavonden.

Aanmelden

In de komende weken is de campagne te zien op flyers, posters, spandoeken, auto’s én via Twitter: @VRIJsselland, Facebook: Veilig in IJsselland en de website www.vrijsselland.nl.

Belangstellenden voor de vacature kunnen hun interesse kenbaar maken via het inschrijfformulier op www.vrijsselland.nl. De campagne duurt tot 1 april 2016.