Deventer –  Een bijzondere dag voor senioren, die staat gepland tijdens de koopzondag van 30 augustus in het Winkelhart van Colmschate. Op initiatief van de winkeliersvereniging een gezellige dag voor senioren, met als onderliggend thema ‘interactie & ontmoeten’. Aan die uitgangspunten zijn tal van leuke activiteiten gekoppeld.

 

Live muziek
Senioren die naar de Flora komen worden daar in een grote tent ontvangen door vrijwilligers die ze voorzien van een heerlijk kopje koffie of thee met wat lekkers (gratis). Tijdens het nuttigen van de consumptie kunnen zij genieten van optredens van De Deventer Hanzezangers met stadsomroeper Günter Kropp of van het koor Solis Mio, het koor met passie vanuit compassie!

 

Proeverij
Een aantal winkels van het Winkelhart van Colmschate zorgen voor een paar heerlijke versnaperingen tijdens de seniorendag. Zo kan er worden geproefd van lekkere hapjes (slager Vrielink), Armeense confituur (Kaasland), een heerlijke Indonesische hap (Waroeng Indomas) en een verrassende lekkernij van Jumbo.

 

Oude ambachten
Niets leuker voor jong en oud om te zien hoe dingen vroeger werden gemaakt, daarom zijn er een tiental oude ambachten te bewonderen in het winkelcentrum:
Oude ambachten
– stoelen matter
– glas blazer
– houtdraaier
– tin gieter
– silhouet knipper
– stro vlechter
– beeldhouwer
– wol spinster
– manden vlechter
– kant klosser

Workshops & informatiestands
Om al deze leuke activiteiten heen zijn er diverse leuke workshops en informatiestands. Zo is er een jeu des boulesbaan, toont garage Wolters een paar mooie brommobielen en zijn er workshops 3D-kaarten maken, sieraden maken en haken. Er kan informatie worden ingewonnen over een leuke wandelroute en er zijn stands van onder andere jongerenwerk, gemeenschapshuis De Kuip, Buurtzorg, Raster en Colmschate Helpt Elkaar.

Seniorendag – ook in de winkels!
Diverse winkels ontplooien zelf ook leuke acties en activiteiten om de seniorendag te ondersteunen:

• Slager Vrielink – Stand met beenham/ hamburger.
• Parfumerie MOOI – Nagels lakken voor dames
• CIGO Benno – mini boekenmarkt
• ETOS – 60+ klanten krijgen 10% korting en kunnen een senioren verwen-pakket winnen!
• Pets & Co – proeverij voor seniorhonden en een informatiestand van stichting Oopoeh.
• Albert Heijn – Er is die zondag een “zelfscancoach” aanwezig in de winkel om de bewuste doelgroep de voordelen en het gemak van zelfscan te laten ervaren.
• Optiek Colmschate: Uitgebreide oogmeting, oogdruk meting en staaronderzoek.
• Cool Jay – Als een kind met opa of oma iets koopt, krijgt het kind een verrassingstasje!

 

Rollatorrace
Op gezette tijden is er tijdens de seniorendag een rollatorrace. Hiervoor wordt een klein parcours afgezet met enkele bochten en hindernissen. Dat lijkt natuurlijk hilarisch, maar het is ook een mooi moment om eens te ervaren wat het is om achter zo’n hulpmiddel te lopen.

Er is dus bijzonder veel te beleven die dag, voor jong en oud, dus kom dat meemaken op zondag 30 augustus van 12 – 17 uur!