Colmschate- Op zondag 30 november is het niet alleen koopzondag in het Winkelhart van Colmschate, maar dan wordt ook het Zwarte Pieten Festival gehouden! Dat festival is die dag van 12 tot 17 uur en staat bol van de leuke activiteiten!

Podiumfeest
Het Zwarte Pieten Festival kan niet meer zonder dit grote ‘onderdeel’. Het podiumfeest vindt altijd plaats op het plein voor Bruna/ Bart Smit en kent tussen 12 en 17 uur een afwisselend programma  vol met optredens, spelletjes, quizjes en bijzondere gasten. Zo is er een zwarte piet die komt goochelen met pepernoten, er wordt gezongen door enkele lokale artiesten, er zijn danspieten en er zijn een aantal verrassingsacts! Het volledige programma is te vinden op www.colmschate.com.

Daarnaast is er om 16.00 uur een pietenverkiezing: welk kind verkleedt zich het beste als Zwarte Piet en gaat met een prijs naar huis? Er kan in 2 categorieën worden meegedaan: t/m 5 jaar oud en 6+. Natuurlijk krijgt elk deelnemertje een prijsje… maar welke 2 ‘pieten’ gaan er met de mooie hoofdprijs naar huis?

Pietendiploma
Verkleed als zwarte piet of niet, dat maakt niet uit: ieder kind kan een poging wagen om een pietendiploma in de wacht te slepen! Laten ze zien dat  ze goed kunnen dakgootlopen, zaklopen en cadeaugooien, dan schrijft de hoofdpiet het diploma uit!

Zwarte Pieten Express
Al 10 jaar lang komt de Stuurpiet met de Zwarte Pieten Express naar het Winkelhart om de kinderen een ritje met dit voertuig te laten maken. De halte voor de trein is op het plein ter hoogte van AMI-kappers en meerijden is… gratis!

Eten met de pieten
Het eten met de pieten is misschien wel het meest populaire onderdeel van het festival. In een heel speciale Zwarte Pietentent wordt gegeten, gedanst en gezongen door de Zwarte Pieten en de kinderen.

Het eten met de pieten duurt circa 45 minuten, waarin een overheerlijk pakketje wordt uitgereikt dat samen met de aanwezige pieten wordt opgegeten. Als het eten en drinken klaar is, dan slingert de disco-piet de muziek aan en begint het grote feest! De pieten dansen en zingen met de kinderen dat het een lieve lust is! Na drie kwartier is het feestje afgelopen en verlaten de kinderen met een cadeautje van zwarte Piet de tent… maar gelukkig kunnen de kinderen nog genieten van de vele andere dingen in het winkelcentrum!

Een kaartje voor het Eten met de pieten kost 2 Euro en kan vanaf 15 november 2014 worden gekocht bij slagerij Vrielink of bij Gall & Gall aan de Flora.