Deventer- Op vrijdag 20 september zijn er in de Bibliotheek Centrum activiteiten voor iedereen die meer wil weten over (omgaan met) dementie. Dit in aanloop naar Wereld Alzheimerdag op 21 september. Van 13.00 tot 17.00 uur is er een divers programma met veel informatie, beleving en debat.

Het programma:

13.00 – 15.00 uur: Op het Marktplein-podium ga je in gesprek met een casemanager, iemand van mantelzorgondersteuning, een ergotherapeut of een preventiemedewerker van Impluz. Je maakt kennis met technologische ontwikkelingen die toepasbaar zijn in de thuissituatie of neemt plaats bij een van de documentaires over dementie. Ontdek ook de magie en het plezier van de Tovertafel.

Verder is DeventerWijzer vertegenwoordigd, de website voor alles rond wonen, welzijn en zorg.

13.30 én 15.00 uur: Onder begeleiding van een stadsgids Bep Spa is er twee keer een stadswandeling met als thema ‘vergeetachtigheid en zorg’. Verzamelen bij de hoofdingang van Bibliotheek Centrum.

14.00 uur – 15.00 uur: In de Tuinkamer van de Bibliotheek speelt Ita van Dijk de voorstelling ‘De tas van mijn moeder’. Een mooie integere voorstelling waarbij Ita vertelt en zingt over haar moeder met dementie en hoe zij dit proces als mantelzorger heeft ervaren.

15.00 16.00 uur, Tuinkamer: bewegen met DOET en BAS (Blijf Actief bij de Sportvereniging), programma voor 65+ met geheugenproblemen.

15.00 – 15.30 uur, Marktplein-podium: drie winnaars van de opstelwedstrijd voor groepen 7 en 8 van enkele Deventer basisscholen lezen hun verhaal voor met het thema ‘Vergeetachtigheid’.

16.00 – 17.00 uur, Marktplein: debat ‘Dementievriendelijke samenleving, wat doe jij daar nu aan?’ Vertegenwoordigers uit de politiek, een woningbouwcoöperatie, opleidingen, sociale teams, FIER& en professionals uit het werkveld gaan in gesprek over een dementievriendelijke samenleving.

De werkgroep Alzheimercafé Deventer, Carinova, Solis, Impluz/Dimencegroep, Home Instead en FIER& organiseren samen met de Bibliotheek Deventer deze informatiemiddag.

Vrijdag 20 september | 13.00 – 17.00 uur | Bibliotheek Centrum | gratis

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Foto: Alzheimer Nederland