Deventer- Gerhard Lenselink heeft dinsdag 3 mei uit handen van wethouder Frits Rorink de Bronzen Legpenning van de gemeente Deventer ontvangen. De heer Lenselink kreeg deze onderscheiding vanwege zijn inzet en betrokkenheid op het gebied van voetbal binnen de gemeente Deventer.

Bronzen Legpenning

Gerhard Lenselink verricht al 45 jaar vrijwilligerswerk.

Van 1971 tot heden is hij mede organisator van het Deventer Schoolvoetbaltoernooi: het 2-daags toernooi voor alle (basis-) scholen in de gemeente Deventer dat dit jaar voor de 81e keer wordt gehouden. Gerhard Lenselink is al 45 jaar achtereen een zeer gewaardeerd lid van de Schoolvoetbalcommissie. Hij is onder andere actief met de administratie en de organisatie van de prijzen. De laatste 10 jaar is hij coördinator van de sponsoring.

Buiten de Schoolvoetbalcommissie is de heer Lenselink als trainer actief geweest bij verschillende verenigingen uit deze regio. In de periode 1970-1980 is hij jeugdtrainer geweest bij de regio Oost van de KNVB. Hij heeft ook belangeloos meegewerkt aan het opzetten in 1979 van het jeugdplan binnen Koninklijke UD. Tot op heden is hij nog steeds lid van de ‘schoffelploeg’ die uit liefde voor de club de terreinen en directe omgeving netjes houdt.