Deventer – Wat een feest In Boekenstad Deventer! Van 23 t/m 31 maart vieren wij de Boekenweek. Een dikke week vol met schrijvers, columnisten in cafés, bibliotheek, boekhandels en andere locaties. En natuurlijk ook films, cabaret, muziek, theater, discussie met ‘De Moeder de vrouw’ als thema. Schrijf je in voor de spannende Boekenweek PubQuiz of kom naar Cursiefjes in de kroeg. Neem je tijd, proef het programma, deel het en kom genieten!

De feestelijke opening is op zaterdag 23 maart om 16.00 uur in de Openbare Bibliotheek, Stromarkt 18.

Op zondag 24 maart vindt ‘Cursiefje in de kroeg’ plaats met Franca Treur, Tim de Besten e.a.
Vijf schrijvers trekken langs vijf cafés op de Brink. Kies jouw favoriete café, de schrijvers komen langs. Ieder half uur zie je een nieuwe schrijver of columnist. Midden in het centrum van Deventer. Kies het café dat jij leuk vindt. De deelnemende cafés op de Brink zijn o.a. Bierencafé de Heks, De Hip, De Heeren en St. Tropez. Neem een biertje of wijntje en geniet!
Wie doen er in 2019 mee? Schrijvers en columnisten, o.a. Bart Moeyaert, Alex Boogers, Ellen Deckwitz, Tim den Besten en Franca Treur.
Start 14.30 uur. 
Vijf cafés aan de Brink Deventer Entree: Vrije gift. De boekverkoop én vrijwillige bijdrage zijn contant.

Woensdag 27 maart is de Boekenweek PubQuiz. Van de zondagmiddag naar de woensdagavond verhuisd. Misschien effe wennen, maar we kunnen nu meer teams kwijt. Dus… het wordt nog spannender. Met de pen in de aanslag zitten we om 20.00 uur klaar voor de vijfde Boekenweek PubQuiz in Deventer!
Vorm een team met je buren, de mensen uit de leesclub, je klaverjasvrienden of collega’s en doe mee! Ieder team bestaat uit maximaal 4 mensen. Je bent ook van harte welkom om te komen kijken. 
20.00 uur
Podium de Hip, Brink 21. Toegang gratis! Aanmelden is een must!

Verhalen in de Hip met Özcan Akyol en Matthijs van Nieuwkerk vindt plaats op zondag 31 maart.
Met deze speciale editie sluiten we de Boekenweek in Deventer af. De verhalen dienen dit keer de vrouw, in de breedste zin des woords, als onderwerp te hebben. En dat is natuurlijk vanwege het Boekenweekthema ‘De Moeder De Vrouw’. Een verhaal over je moeder, buurvrouw, zus, tante of over jezelf… Spannend, verdrietig, vertederend of eng… Wil je meedoen?
Özcan, Matthijs en Fonz (De Hip) maken een selectie. Geef in de mail in het kort aan waar je verhaal over gaat. Inzenden kan tot 11 maart. Mail naar info@dehip.nl
Aanvang: 19.30 uur
Podium De Hip, Brink 21. Entree bezoekers: € 10,00
Voorverkoop start op 11 maart om 14.00 uur 

Bekijk het gehele programma op de website.

Afbeeldingsresultaat voor deventer boekenweek