Deventer – De IJssel is af. 4 jaar lang is er gewerkt aan onze mooie rivier. In het najaar van 2015 wordt het project Ruimte voor de Rivier bij Deventer voltooid en kunnen we weer volop van de IJssel genieten. En dat gaan we vieren; Shovels en graafmachines maken plaats voor BBQ’s, een strandbar en vliegers.

OVERVLOED is een gratis festival voor de inwoners van Deventer, van jong tot oud. Neem een picknickkleed mee en wij zorgen voor de rest: een fijn en relaxed programma met muziek, kunst, gedichten, dans, verhalen én een uniek uitzicht over het nieuwe IJssellandschap.
En er is een ‘speeltoestel voor kleine én grote mensen; ‘WANNAPLAY’. Een interactieve schommelinstallatie met maar liefst 16 enorme schommels. Al schommelend zet je zelf een orkest in beweging.
’s Avonds is er een openluchtfilm te zien: O Brother Where Art Thou, van de Coen Brothers met onder andere George Clooney, georganiseerd in samenwerking met Solar Cinema en Filmhuis de Keizer.

Publieksafsluiting Ruimte voor de Rivier
Het festival is gekoppeld aan de feestelijke publieksafsluiting van Ruimte voor de Rivier Deventer. Inhoudelijk passen beide activiteiten prachtig bij elkaar: de werkzaamheden zijn voltooid, de aannemers trekken zich terug, het landschap wordt feestelijk teruggeven aan de stad. Deze Publieksafsluiting wordt aan het einde van de middag feestelijk gemarkeerd door het amfibievoertuig dat de IJssel oversteekt en van waaruit een vlag geplant wordt door wethouder Liesbeth Grijsen. De stadsdichter brengt op dat moment een speciaal gemaakt gedicht ten gehore vanaf de Landmark. 19 september van 14:00 tot 23:00 uur.