Deventer- Goed nieuws vanuit Zeist. Go Ahead Eagles heeft de formele toestemming gekregen om de Brinkgreverwegtribune, in de volksmond de B-Side, uit te breiden tot 2652 plaatsen. Volgens Edwin Lugt, voorzitter van Go Ahead Eagles is de inrichting als volgt: 3 staanvakken met ieder een capaciteit van 700 plaatsen en twee zitvakken met ieder een capaciteit van 276 plaatsen.

Vorig seizoen had de tribune een capaciteit van 1750 plaatsen. Dit is na de promotie naar de eredivisie uitgebreid tot 2150 plaatsen.

De precieze inrichting van de tribune is overigens nog onder voorbehoud. Er wordt eerst met alle betrokkenen bekeken wanneer en op welke wijze het plan gerealiseerd moet worden. Een belangrijke vraag heerst: Wordt de realisatie in een keer uitgevoerd of gefaseerd? De veiligheid moet worden gewaarborgd.

Go Ahead Eagles hoopt na de winterstop de uitbreiding te realiseren. Er moeten ondere andere eerst aanpassingen in het stadion worden uitgevoerd. De extra seizoenskaarten die door de uitbreiding vrij komen worden in de vrije verkoop gedaan. Er is een wachtlijst voor seizoenskaarten maar niet voor de B-Side. Er wordt gekeken of de seizoenskaarten voor een half jaar worden verkocht of misschien toch voor 1,5 jaar.

Bron: http://www.ga-eagles.nl