Deventer- Ondernemers die hun kansen op de Duitse markt willen uitbreiden of onderzoeken krijgen tijdens de Road2Germany-bijeenkomst op 15 maart antwoord op al hun vragen.

Duitsers zijn experts als het gaat om planning. Als het op werk aankomt zijn Duitsers over het algemeen formeel en introvert. En Duitsers zijn, net als Nederlanders, dol op de eigen taal. Zakendoen in Duitsland biedt veel kansen voor wie dit soort verschillen in de zakelijke cultuur goed begrijpt. Als u daarnaast ook weet welke kansen er zijn in de foodsector, weet hoe u een webwinkel kunt opzetten en een eigen vestiging kunt oprichten, dan bent u anderen een aantal stappen voor.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor ondernemers die hun kansen op de Duitse markt willen onderzoeken of uitbreiden. Heeft u vragen met betrekking tot het oprichten van een onderneming in Duitsland, de cultuurverschillen, het Duitse belastingsysteem, contracten, social media of bent u op zoek naar mogelijke hulp bij het vinden van zakenpartners (matchmaking) en potentiële afnemers (contacten, adressen) van uw producten en diensten, meldt u zich dan aan voor deze bijeenkomst.

Road2Germany (Zakendoen met Duitsland) is onderdeel van het project Buitenland van de Kamer van Koophandel. Naast de Kamer van Koophandel, de NBSO’s in Duitsland en de Duits-Nederlandse Handelskammer uit Den Haag nemen ook enkele commerciële Nederlandse en Duitse bedrijven deel om ondernemers te helpen bij hun eerste (vervolg-)stappen op de Duitse markt.

Het programma van Road2Germany ziet er als volgt uit:

15.30 uur

Ontvangst en registratie van de deelnemers

16.00 uur

Opening door Jos Borsboom (Kamer van Koophandel)

16.05 uur

Do’s en dont’s in Duitsland

16.15 uur

Paneldiscussie o.l.v. Jos Borsboom

16.45 uur

Pauze

17.30 uur

Workshopronde 1

18.30 uur

Workshopronde 2

19.30 uur

Netwerkborrel

20.30 uur

Einde

De deelnamekosten voor dit evenement bedragen 50 euro. Meer informatie over dit evenement vindt u hier op de website van de Kamer van Koophandel.

U kunt zich voor het Road2Germany-evenement aanmelden via de website van de Kamer van Koophandel.

De bijeenkomst vind plaats in het Saxion Export Center, Handelskade 75 in Deventer.