Deventer – Op zaterdag 13 juni a.s. zetten de ondernemers van de Geertruidentuin voor de tweede keer op rij hun deuren open. In navolging op de succesvolle open dag van vorig jaar kunnen ook dit jaar alle ge├»nteresseerden weer een kijkje komen nemen. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur is iedereen van harte welkom in het oude Geertruiden Ziekenhuis. Naast een informatiemarkt zijn er concerten, open lessen, workshops, exposities en leuke activiteiten voor kinderen. De hoofdingang is aan de H.J.P. Fesevurstraat.


De afgelopen jaren is het oude Geertruiden Ziekenhuis omgetoverd tot een multifunctioneel gebouw voor ondernemers, waar onder andere kunstenaars, fotografen, muziekdocenten, ambachtslieden, ontwerpers, coaches en therapeuten hun plek hebben gevonden. Steeds meer afdelingen krijgen hierdoor een nieuwe functie als praktijkruimte, fotostudio, muziekschool, atelier of kantoorruimte.

Voor alle nieuwsgierigen uit Deventer en omstreken is het op 13 juni mogelijk om kennis te maken met de ondernemers van het pand. Op het binnenplein is een informatiemarkt met diverse livemuziek. Daar kun je ook een routeplanning ophalen om het gebouw (opnieuw) te verkennen. Zo word je langs alle afdelingen geleid waar iets te doen is.

Altijd al eens pianoles willen hebben? Wil je weten wat Body Stress Release of Embodiment Stretching is? Wil je meedoen aan een creatieve workshop of een proefles muziek? Of wil je gewoon eens rondneuzen en inlopen bij exposities of praktijkruimtes van de ondernemers? Kom dan langs op de open dag. Het complete programma is te vinden op de facebookpagina van de Geertruidentuin (www.facebook.com/geertruidentuin).