Deventer- In 2020 bestaat het Stedelijk Orkest Lebuïnus 100 jaar. Het hele jaar zijn er feestelijke activiteiten, zoals Deventer Maestro op 28 juni in de tuin van het Burgerweeshuis en het Night of the Proms concert op 19 september in de Deventer Schouwburg. Maar het orkest trapt het jubileumjaar af met een groot feest en reünie op zaterdag 25 januari 2020 in de Deventer Buitensociëteit.

In de afgelopen eeuw hebben honderden en misschien wel duizenden muzikanten deel uit gemaakt van het Stedelijk Orkest Lebuïnus, het enige nog overgebleven harmonieorkest van de stad Deventer. Het jubileumfeest ter ere van het 100-jarig bestaan, is voor het orkest reden om oud-leden, maar ook nabestaanden van oud-leden en trouwe liefhebbers uit te nodigen voor de reünie en het jubileumfeest op 25 januari 2020.

Programma jubileumfeest
De dag begint met een repetitie van het reünieorkest dat in een middag een aantal nummers instudeert voor het concert dezelfde avond. Dat orkest zal een mix zijn van bestaande en oud-leden. Tijdens de repetitiemiddag is er ook voldoende tijd om met elkaar bij te praten. Na een gezamenlijk dinerbuffet, start de feestavond met een concert van het reünieorkest en wordt afgesloten met een groot feest in de Deventer Buitensociëteit waar de band Try Out zal optreden. Het is mogelijk om aan alle onderdelen van de dag deel te nemen, maar het is ook mogelijk om aan een deel van het programma mee te doen.

Aanmelden
Oud-leden, nabestaanden en liefhebbers van het SOL, kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het jubileumfeest en/of reünieorkest tot uiterlijk 1 november. Deelname aan het reünieorkest is gratis, aan het dinerbuffet en feestavond zijn kosten verbonden. Meer informatie krijgen en aanmelden kan door een e-mail te sturen naar jubileum@stedelijkorkestlebuinus.nl.