Deventer- Inwoners uit Deventer en omstreken kunnen vanaf 9 oktober voor hulp bij het lezen van brieven en het invullen van formulieren, terecht op het spreekuur van Carinova vrijwillige thuisadministratie in de Wijkwinkel  Sint Jurriën, PC Hooftlaan 97, Deventer.

 

Carinova houdt elke donderdagochtend tussen 9.00 en 11.00 uur een inloopspreekuur.

Een Turkse en Nederlandse vrijwilligster bieden ondersteuning bij bijvoorbeeld aanvragen van regelingen, aanvragen van toeslagen, uitleg van een brief, aanmelden bij Rechtop, de Voedselbank enz.

 

Wijkwinkels
Al enige tijd  kunnen inwoners van Deventer in hun eigen wijk, buurt of dorp in de Wijkwinkel terecht met al hun vragen op het terrein van wonen, welzijn en zorg. Op dit moment zijn er Wijkwinkels in Keizerslanden, Colmschate, Bathmen, de Centrale bibliotheek aan de Brink, Lettele, Okkenbroek, Diepenveen, Schalkhaar, Zandweerd en de Rivierenwijk. Deskundige medewerkers beantwoorden de vragen of verwijzen door naar bijvoorbeeld de spreekuren van aangesloten organisaties. De Wijkwinkel is voor deze maatschappelijke organisaties het loket in de wijk.

De Wijkwinkel is vaak gevestigd in combinatie met de bibliotheek of in een wijkcentrum. Buurtbewoners lopen er gemakkelijk binnen voor informatie of advies. Op de website www.wijkwinkeldeventer.nl vindt u ook veel antwoorden op uw vragen. Daarnaast leest u er meer over de Wijkwinkel.

carinova