Raalte-Vijf werkgevers uit de gemeente Raalte krijgen de landelijke erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ omdat ze binnen hun bedrijf voor een mantelzorgvriendelijk werkklimaat zorgen. Raalte loopt daarmee in Nederland voorop om betaald werk te kunnen combineren met intensieve zorg voor een familielid of partner.

Op maandag 29 september deelt Gaston Sporre de erkenningen uit tijdens een evenement over ondernemend noaberschap. Om vier uur staat de uitreiking in het HOFtheater in Raalte op het programma. De bijeenkomst is bestemd voor ondernemers in Raalte. Sporre is oud-bestuurder van de Kamer van Koophandel en heeft publiek private samenwerking hoog op zijn agenda staan. Boerhof Projectinrichters, Nijhoff Installatietechniek, Sonodruk, Braakman BV en de gemeente Raalte krijgen de waardering overhandigd.

Alle erkende bedrijven zijn intern actief aan de slag gegaan. Zij hebben binnen de organisatie gewerkt aan bewustwording over de combinatie van werk en mantelzorg bij hun werknemers. Door onder andere onderzoek te doen is binnen de bedrijven duidelijk geworden hoe de combinatie ervaren wordt bij werknemers. Vervolgens zijn er afspraken gemaakt welke ondersteuningsmogelijkheden er juist ook in de privésfeer zijn om op het werk inzetbaar te blijven.

Landelijke cijfers maken duidelijk dat een op de acht werknemers ook als mantelzorger actief is. Mantelzorg en werk blijken goed te combineren als er door de werkgever en de werknemer bewust mee wordt omgegaan. Daardoor kan overbelasting worden voorkomen en kunnen mensen zowel hun werk als hun zorgtaken goed in balans houden en uitvoeren.

Het project krijgt ondersteuning van de Stichting Carinova Mantelzorgondersteuning en de Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel en wordt begeleid door Bureau Jong en Veer. Tevens zijn de erkenningen mogelijk gemaakt de inzet van alle ondernemers- en winkeliersverenigingen in de gemeente Raalte. Voor meer informatiewww.ondernemersraalte.nl .