Deventer- Op 23 oktober vindt in de Deventer Schouwburg de voorstelling ‘Vals plat’ plaats. In deze voorstelling deelt Kitty van Mil op theatrale wijze haar ervaringen met borstkanker. Wat betekent het als je hoort dat je borstkanker hebt, hoe reageer je als familie, buren, vrienden? Wat kun je doen en wat beter laten? Deze voorstelling is onderdeel van de theaterserie ‘Meedoen’ van Wijkwinkel Deventer en Deventer Schouwburg, waarbij belangstellenden geïnformeerd worden over zichtbare en minder zichtbare aandoeningen of beperkingen.

“Schiet mij maar meteen dood, ik wil niets horen, ik wil geen behandeling”, sprak Kitty van Mil tegen haar oncoloog toen hij vertelde dat ze een ernstige kankersoort had. Kitty bewerkte het verhaal dat ze tijdens de vele chemokuren zelf schreef, samen met regisseur Michael van Buuren, tot een indringende theatersolo.

In ‘Vals Plat’ laat Kitty zien hoe het leven van een (voormalig) kankerpatiënte kan zijn: rauw
en verdrietig, maar ook liefdevol en onverwacht inspirerend. Op directe en authentieke wijze krijgt het publiek zaken te horen en te zien, die even confronterend als ontroerend en ontwapenend zijn. ‘Vals Plat’ is herkenbaar voor kankerpatiënten en ex-kankerpatiënten.
Een eyeopener voor mensen die nog nooit met kanker te maken hebben gehad, een steun voor familie en naasten van kankerpatiënten.

Deze voorstelling is in het kader van de ‘borstkankermaand’ oktober en komt tot stand door de Wijkwinkel en Deventer Schouwburg in samenwerking met de gemeente Deventer.

‘Vals Plat’, een productie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, faculteit Gezondheid, Gedrag en Maatschappij, wordt aanbevolen door het Radboud UMC Nijmegen.

De voorstelling is op 23 oktober om 19.30 uur in de kleine zaal van de Deventer Schouwburg. Kaarten á € 12,50 zijn verkrijgbaar via telefoon 0570-683500 en via www.deventerschouwburg.nl

Meer informatie over ‘Vals Plat’: www.krachtvanbeleving.nl/producties/vals-plat
Website Wijkwinkel: www.wijkwinkeldeventer.nl

vals plat