Deventer- Langzaam maar zeker worden de dagen korter en neemt het risico voor winkeliers om getroffen te worden door criminaliteit toe. Traditioneel worden er tijdens de donkere dagen meer inbraken, overvallen en diefstallen gepleegd.

Vandaar ook dat jaarlijks de ‘Week van de Veiligheid’ altijd begin oktober wordt gehouden. Deze landelijke week is in het leven geroepen om winkeliers en medewerkers bewust te maken van de risico’s en om hen te wijzen op preventieve maatregelen die genomen kunnen worden om ervoor te zorgen dat criminelen hen overslaan.

In Deventer is het samenwerkingsverband ‘Keurmerk Veilig Ondernemen’ (KVO). In dit samenwerkingsverband werken ondernemers, politie, brandweer en gemeente samen om winkelstraten en winkelgebieden zo veilig mogelijk te maken. Ook de week van de veiligheid is een jaarlijks terugkerend project binnen het KVO en voor dit jaar wordt een gezamenlijke thema avond veiligheid georganiseerd. De onderwerpen voor dit jaar zijn: cybercrime en winkeldiefstal

Cybercrime & winkeldiefstal
Voor het onderwerp cybercrime zal de politie komen vertellen wat de meest voorkomende zaken zijn, maar zij zullen ook tips & trucs aanreiken om dit te voorkomen. 
Bij het onderwerp winkeldiefstal wordt een trainer en een acteur ingeschakeld. Zij zullen diverse situaties laten zien, zoals bijvoorbeeld het typische gedrag van een winkeldief, maar ook hoe je een (potentiële) winkeldief vervolgens kunt aanspreken. De acteurs spelen in een zogenaamde ‘joy-stick formule’, waarbij winkeliers en of hun medewerkers zelf cases kunnen aandragen.

Veiligheidsmarkt
Naast de hoofdonderwerpen is er dit jaar ook een kleine veiligheidsmarkt tijdens de thema-avond. Winkeliers kunnen zich hier verder laten informeren over bijvoorbeeld camera’s, gezichtsherkenning, brandpreventie maar bijvoorbeeld ook over AED cursussen.


Gratis deelname
Deelname aan deze avond is gratis voor winkeliers, bedrijfsleiders en winkelmedewerkers uit Deventer en bijbehorende dorpen. Het aantal beschikbare plaatsen is echter beperkt (vorig jaar was het vol), dus tijdig inschrijven is noodzakelijk en kan via op de website www.kvodeventer.nl

Kvo Deventer