Deventer doet het uitstekend op het gebied van Voor- en Vroegschoolse educatie. Dat blijkt uit landelijk onderzoek uitgevoerd door de Onderwijsinspectie. Er zijn steeds minder kinderen die met een achterstand beginnen aan de basisschool. Deventer is zelf op een aantal punten een voorbeeld voor andere gemeenten.

In opdracht van het Ministerie van OCW heeft de Onderwijsinspectie onderzoek gedaan naar beleid en uitvoering binnen de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) in 37 verschillende gemeenten. Uit het onderzoek blijkt dat VVE in Deventer er goed voor staat. Een mooi resultaat waardoor steeds minder kinderen in Deventer met een achterstand beginnen aan de basisschool.

Onderwijsinspectie

Deventer is volgens de inspectie op een aantal terreinen een voorbeeld voor andere gemeenten. Ouders kunnen in Deventer kiezen uit een gevarieerd aanbod. De schakelklassen van de Tintaan en de VVE-kindercentra zijn al jaren een vast aanbod. Sinds 2 jaar is er VVE op alle kindercentra mogelijk. Daarnaast is er nieuw aanbod gerealiseerd, zoals de 3+ groepen en de zomerscholen op kindercentra. VVE-kinderen kunnen in Deventer 4 dagdelen per week naar een kindercentrum.

Wethouder Robin Hartogh Heys van jeugd en onderwijs is erg blij met de uitslag. “Onafhankelijke toetsing van wat je doet, hoe je het doet en vooral hoe het nog beter kan is belangrijk. Het is dan heel goed om te horen dat wij het samen in Deventer goed doen. Daar werken we met z’n allen hard aan. De kinderen, hun ouders en uiteindelijk heel Deventer hebben daar profijt van. Niet alleen binnen het onderwijs, maar zelfs later bij het vinden van werk.”