Olst- Het Filmhuis Olst toont vrijdag 25 september weer twee films: één voor kinderen en één voor volwassenen.
Locatie: Ut Huus, Jan Schamhartstraat 5, 8121 CM Olst.

Om 18.30 uur draait de kinderfilm Kapsalon Romy (2019, AL, voor alle leeftijden; NL gesproken, 1h32m).

Met frisse tegenzin past oma Stine op haar kleindochter Romy omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past, maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar kindertijd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

Een hartverwarmende film die ontroert en amuseert.

Om 20.30 uur draait De Liefhebbers (2019, NL gesproken, 1h36m).

Tragikomisch familiedrama over Alzheimerleed.

Jan en Lea Liefhebber, ouders van een ogenschijnlijk stabiel en liefdevol gezin, hebben hun vier kinderen opgevoed met de overtuiging dat ze hen op het echte leven konden voorbereiden door hen te leren hoe ze door moeten zetten, nooit op moeten geven en sterk moeten zijn. De kinderen konden daarmee in hun eigen leven een eind op weg komen. Maar de onderlinge relaties van de vier volwassen kinderen komen op scherp te staan als blijkt dat hun vader zijn ziekte heeft verzwegen. Om nader tot elkaar te komen zullen ze de confrontatie met elkaar én zichzelf moeten aangaan, want zelfs onvoorwaardelijke familiebanden hebben hun grenzen.

Filmhuis Olst is een activiteit van het NUT.
Kinderfilm € 3,-; kaarten alleen aan de zaal. Kinderen jonger dan 6 jaar s.v.p. onder begeleiding.
Volwassenenfilm: Nutleden € 5,50; niet-leden € 7,50; kaarten alleen via website https://nutolstdeventer.nl/. MAXIMAAL 50 DEELNEMERS!

Volwassenen wordt gevraagd zich te houden aan de afspraken i.v.m. corona-maatregelen en of zij gezondheidsklachten hebben. Volg s.v.p. ten allen tijde de aanwijzingen van de filmhuis-vrijwilligers op!