Raalte- Het college van burgemeester en wethouders van Raalte heeft besloten om het schikkingsvoorstel, dat gedaan is in de zaak Haarman, openbaar te maken.

Wethouder Wout Wagenmans: ‘Nu de rechtbank een uitspraak gedaan heeft in deze zaak, is er geen reden meer om voor het schikkingsvoorstel dat we in deze zaak gedaan hebben de geheimhouding te handhaven. Deze geheimhouding was noodzakelijk om de economische en financiële belangen van de gemeente tijdens dit proces niet nadelig te beïnvloeden. Nu de rechter een uitspraak gedaan heeft in deze zaak, is dit schikkingsvoorstel niet meer aan de orde en dus ook de geheimhouding niet meer.’

Schikkingsvoorstel

Begin 2013 heeft de gemeente Raalte een schikkingsvoorstel gedaan in de zaak Haarman. Wethouder Wagenmans: ‘Op advies van onze advocaat hebben we geprobeerd om een schikking te treffen en daarmee een gerechtelijke procedure te voorkomen. Vanaf het begin is het onze inzet geweest om de onvoorziene kosten van bijna 2 ton (€198.767,41) te verhalen op de veroorzaker. Daarom hebben we in ons schikkingsvoorstel ook zo hoog en aanvaardbaar mogelijk percentage van 80% voorgesteld. Het schikkingsvoorstel is niet geaccepteerd.

Gemeente Raalte Logo