Regio- Pompstationhouders in Overijssel zijn al maanden de dupe van notoire brandstofdieven. Een man en een vrouw gooien de tank van hun auto vol, maar rijden daarna telkens weg zonder te betalen.

Gemiddeld duikt het stel de laatste maanden elke week ergens in de regio op om te tanken. Onder meer in Holten zijn ze gefilmd.

Kentekenplaten gestolen
De ene keer rijden ze in een Volkswagen Polo, dan weer in een Volkswagen Golf en soms in een Audi A3. Op die auto’s zitten gestolen kentekenplaten.

In oktober en november vorig jaar zijn de platen gestolen van een auto die aan de Castorweg in Hengelo stond en van een auto die was geparkeerd op de carpoolplaats aan de A1 bij Bathmen.

Tankstation A1 Holten
De man en de vrouw tanken opvallend vaak bij het Shell-tankstation aan de A1 bij Holten. Ook bij een pompstation aan de A1 bij Ugchelen, net achter Apeldoorn zijn ze vaak op camerabeelden te zien.

Volgens de politie is het stel ook meerdere keren gesignaleerd bij tankstations in Almelo, Deventer en Ommen. De politie heeft daarom een vermoeden dat ze uit deze regio komen.

25 keer tanken zonder betalen
Inmiddels hebben de man en de vrouw 25 keer getankt zonder dat er is betaald. Ze begonnen daar eind oktober vorig jaar mee. Sindsdien duiken ze gemiddeld elke week ergens in de regio op, tot grote frustratie van de pomphouders.

De politie hoopt dat iemand de man of de vrouw herkent of weet waar ze vandaan komen. Tips zijn welkom bij de tiplijn: 0800 – 6070. Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Man en vrouw tanken meer dan 20 keer zonder te betalen

https://www.youtube.com/watch?v=E1dLihdw3-k