Terwolde- Gadegeslagen door enkele honderden roodgele fans is Go Ahead Eagles vandaag op de velden van SV Terwolde begonnen aan de voorbereiding op Eredivisie-seizoen 2016/17.

Anderhalf uur duurde de eerste oefensessie van Go Ahead Eagles op ‘Klein Milanello’, zoals sportpark De Woldermarck in de volksmond ook wel wordt genoemd. Hans de Koning liet zijn manschappen enkele loopoefeningen doen en er werden enkele positiespelletjes gedaan.

Voor de toeschouwers was het vooral even wennen, want welk gezicht hoorde nu precies bij welke naam? De afgelopen weken trok Go Ahead Eagles immers vijf nieuwe spelers aan van buitenaf, te weten Sander Fischer, Kevin Brands, Henrik Ojamaa, Sam Hendriks en de op het oude nest teruggekeerde Joey Suk. Ook drie talenten uit de eigen jeugdopleiding – Thijs Dekker, Givan Werkhoven en Patrick Maneschijn – maakten deel uit van de selectie. Goed nieuws was verder de terugkeer op het trainingsveld van Mohamed Hamdaoui, die het voorbije seizoen grotendeels miste door een kruisbandblessure.

Op de velden van SV Terwolde en bij enkele andere amateurclubs in de regio zal Go Ahead Eagles de komende weken ook een aantal oefenwedstrijden spelen. Wanneer precies en tegen wie? Kijk hier voor het volledige oefenschema tijdens de voorbereiding.

resize