Deventer – Kunstijsbaan De Scheg in Deventer staat op zaterdag 17 en zondag 18 oktober 2015 in het teken van de IJsselcup/Holland Cup 1. De IJsselcup is traditioneel dé openingswedstrijd van het schaatsseizoen. De wedstrijden beginnen op zaterdag om 17.15 uur en op zondag om 17.30 uur. Voor de wedstrijden om de Holland Cup 1, waaronder de IJsselcupafstanden, is de toegang gratis.

De wedstrijd IJsselcup/Holland Cup 1 wordt georganiseerd door de baancommissie Deventer, onderdeel van Gewest Overijssel. Via deze wedstrijd kan men zich kwalificeren voor de KNSB Cup (Selectie World Cup) in Enschede.

Programma
De IJsselcup gaat op zaterdag 17 oktober vanaf 17.15 uur van start met de 500 en 1500 meter voor zowel dames als heren. Op zondag 18 oktober staan vanaf 17.30 uur de 1000 meter voor zowel dames en heren, 3000 meter dames en 5000 meter heren op het programma. Rijders die zich inmiddels hebben ingeschreven zijn onder andere Ronald en Michel Mulder, Stefan Groothuis, Thomas Krol, Kai Verbij, Pim Schippers, Renz Rotteveel, Jan Blokhuijsen, Jorien Voorhuis, Moniek Klijnstra, Diane Valkenburg, Lotte van Beek, Annette Gerritsen en vele anderen.

Gratis schaatsclinics en handtekeningensessie met bekende schaatsers
De Deventer IJsclub, Sportief Oost Nederland en Schaatsschool De Scheg organiseren tijdens het IJsselcupweekend gezamenlijk schaatsclinics voor kinderen en volwassenen. De schaatsclinics worden op zaterdag 17 en zondag 18 oktober aangeboden van 14.00 tot 15.45 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Aansluitend op de clinics is er een grote kans op het scoren van een handtekening van één van de schaatstoppers. De organisatie is nog in overleg met onder andere Team Beslist maar heeft nog geen definitieve bevestiging.