Deventer-Kenny Teijsse vervolgt zijn loopbaan in Amerika. De 24-jarige speler verruilt Go Ahead Eagles voor San Francisco Deltas, uitkomend in de NASL.

Teijsse kwam in de zomer van 2015 over van FC Utrecht, dat hem het seizoen daarvoor verhuurde aan Sparta. In Teijsses debuutseizoen in Deventer speelde hij mee in twee Europa League-duels en kwam hij in de competitie tot 25 officiële duels. Eén van zijn in totaal zes goals (competitie en beker) was een zeer belangrijke: als gelegenheidsspits volleerde de linkspoot de 3-1 binnen in de finale van de play-offs tegen De Graafschap.

Zijn tomeloze inzet en onverschrokkenheid in de duels zorgden ervoor dat het ‘Oh Kenny Teijsse, you are the love of my life’ regelmatig door het stadion schalde. Dit jaar vervulde de geboren Amsterdammer een glansrol als slot op de deur tijdens Go Ahead Eagles-Feyenoord (1-0). Kenny Teijsse: “Ik kijk terug op een positief bewogen tijd bij Go Ahead Eagles. Het Europa League-avontuur, de dip in de Jupiler League, de promotie en nu de strijd om handhaving in de Eredivisie… In anderhalf jaar tijd is er veel gebeurd. Ik heb altijd alles gegeven en dat waar het team me nodig had. Als linksback, controlerende middenvelder of gelegenheidsspits; ik vond het gewoon echt mooi om Eagle te zijn.”

“De transfer naar Amerika, naar San Francisco Deltas, betekent een nieuw avontuur voor mij”, vervolgt Teijsse. “Ik ben nu in afwachting van mijn werkvergunning, maar de verwachting is dat dat snel rond zal komen. San Francisco Deltas is een ambitieuze club, die ernaar streeft in de nabije toekomst de stap naar het hoogste niveau te zetten. Van dat proces maak ik graag deel uit. Natuurlijk blijf ik Go Ahead Eagles, m’n vrienden in het team en jullie, de fans, volgen. Tot ziens allemaal.”

Go Ahead Eagles bedankt Kenny Teijsse voor wat hij voor de club betekend heeft en wenst hem veel succes in Amerika.