Schalkhaar- Sinds deze week staat er een bijzondere container op het sportcomplex de Horsterboek. SV Schalkhaar ondersteunt daarmee het project ‘Eén team voor Oeganda’ waarmee voetbalschoenen en ballen worden ingezameld voor kinderen in Oeganda.

Eind oktober vertrekt een groep van 18 leerlingen van AOC Oost Twello naar Oeganda. Als groene school werken zij samen met twee stichtingen aan het opzetten van schooltuinen. Sinds dit jaar is er ook een voetbalprogramma gestart. AOC Oost Twello werkt hierin samen met de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles.

De bedoeling is dat de groep in oktober extra tassen mee gaat nemen, met hierin voetbalschoen en ballen voor de kinderen in het Afrikaanse land. Verschillende clubs uit de regio, waaronder SV Schalkhaar, ondersteunen dit plan en willen graag helpen dit voor elkaar te krijgen.

Container
Op Sportpark de Horsterhoek staat tot en met zaterdag 1 oktober een container. Hier kunnen goede voetbalschoenen en ballen worden ingeleverd. Dit kan ook bij de winkel van 100% Voetbal in Apeldoorn, bij AOC-Oost Twello en bij de amateurclubs CSV Apeldoorn, VV Holten, DSC Diepenveen, FC Zutphen en SV Terwolde.

De container is herkenbaar aan de poster van het project: ‘Eén team voor Oeganda’.

Een sfeerimpressie van het voetbalproject is te zien in dit filmpje. Verder kun je voor meer informatie over het project altijd een kijkje nemen op de site www.aoc-oost-afrika.nl/

whatsapp-image-2016-09-21-at-18-50-43img_1160-1
Bron&Foto’s: SV Schalkhaar