Deventer- Wat is Nobel & Echt? Een winkel waar je kunst-en designproducten kunt kopen die gemaakt zijn door beginnend en gevorderd kunstenaars en creatieven. Het doel is om kunstenaars en creatieven een podium te bieden waar zij hun werk kunnen verkopen/exposeren en op deze manier een groter publiek bereiken.

Nobel & Echt heeft veel kunstenaars/creatieven in hun netwerk. Zij merken dat het voor veel van hen lastig is om hun werk onder de aandacht te brengen bij het grote publiek.
Dit geldt voor zowel kunstenaars/creatieven die met hun toegepaste werk hun brood verdienen alsmede net afgestudeerde studenten van de kunst- en designacademies in Nederland. Aangezien de bedenkers van Nobel & Echt (Casper ter Beek & Job van der Molen) zelf ook creatieven zijn en op zoek waren naar een geschikte werkplek, hebben zij dit probleem meegenomen in het opzetten van een nieuwe winkel welke tevens hun werkplek zal zijn. Op deze manier willen zij een belangrijke schakel worden tussen de kunstenaars/creatieven en de markt/ het publiek.

Hoe werkt het?
Het idee is dat je bij Nobel & Echt als kunstenaar/creatief een kleine ruimte huurt (±1m2), hierbinnen mag je je werk neerzetten/ophangen. Nobel & Echt laat de kunstenaars/creatieven vrij in het bepalen van de prijs die zij aan hun werk willen koppelen. De verkoop, afhandeling en de marketing van de werken wordt volledig afgehandeld door Nobel & Echt. Zo heeft de kunstenaar/creatief hier verder geen omkijken meer naar.

Waarom Nobel & Echt?

  • Authentiek pand in de gezelligste en de meest drukbezochte steeg van Deventer.
  • Uniek in Deventer.
  • Elke dag open van 12:00 tot 17:30 en zaterdag van 10:00 tot 17:00.
  • Goede verzorging van zowel winkel als marketing middelen.
  • Feedback van een breed publiek op je werk.
  • Betaalbare expositieruimte voor ontwerper, designer en kunstenaar.
  • Je gehuurde m2 is in te richten zoals je zelf wilt en kan elke moment aangepast worden.
  • Zowel contant als pin betalen mogelijk.

Opening
De opening van de winkel is op zaterdag 4 oktober. Tussen 14.00 uur en 16.00 uur staat de deur open voor alle genodigden en geïnteresseerden die willen kennismaken met Nobel & Echt onder het genot van een hapje en een drankje.

Alle informatie is ook te vinden op facebook,www.facebook.com/NobelenEcht.nl

Nobel en echt